Seviye Belirleme Sınavı ve Yeterlik Sınavı Hakkında

ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI

SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) VE İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI (İYS)

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, tüm öğrencilerimiz için başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıflı öğrencileri için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili bilgiler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

GENEL BİLGİLER

ü  Sınava katılacak öğrencilerin testi yapabilmek için gerekli altyapı koşullarını (internet erişimi, gerekli cihaz vb.) sağlaması kendi sorumluluğundadır. Teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile sınava girmeniz sizin faydanıza olacaktır.

ü  Sınavlarımız Hitit Üniversitesi bünyesindeki HUZEM üzerinden yapılacaktır.

ü  Seviye Belirleme Sınavına herhangi bir nedenle giremeyen ya da sınavı tamamlayamayan öğrencilerin başka bir sınav hakkı olmayacaktır.

ü  Sözlü Sınav için video kameraya ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden sınava girmeyi planladığınız cihazınızın kamera ve ses özelliklerini kontrol etmeniz gerekiyor.

ü  Sınava girerken resimli T.C. kimlik belgenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.

ü  Sınav ortamında yalnız bulunmakla ve soruları kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.

ü  Sınav sırasında kitap, sözlük gibi kaynaklar kullanılamaz ve başkasından yardım alınamaz.

ü  Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil eder ve bu tür eylemlerin cezai yaptırımları vardır.

ü  Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

HUZEM İLE İLGİLİ BİLGİLER

1. Adım: E-Sınav sistemine HUZEM web sayfasında yer alan E-Sınav’a tıklayarak erişebilirsiniz. http://uzem.hitit.edu.tr/tr

2. Adım: Sağ üst köşede yer alan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.

3. Adım: Açılan sayfada kullanıcı adı için Öğrenci Numaranızı, şifre için TC Kimlik

Numaranızı giriniz.

4. Adım: Sisteme giriş yaptığınızda, ana sayfanız açılacaktır. Sayfanın sol kısmında hızlı erişim yapabileceğiniz menüler yer almaktadır. Orta kısımda sorumlu olduğunuz sınavlar listelenir.

5. Adım: Sınav olunacak dersin Sınav linkine tıklanır. Bu linke erişim sınav zamanı aktif olacaktır.

6. Adım: “Sınavı Şimdi Uygula ”ya tıklanır ve gelen uyarı onaylanarak sınava başlayınız.

7. Adım: “Tümünü gönder ve bitir” butonuna tıklayarak sınavınızı tamamlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra sınavınıza erişim imkânınız bulunmamaktadır.

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİLER

Zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı olan bölümlerin öğrencilerinin hazırlık sınıfından muaf olabilmeleri için güz dönemi başlangıcında muafiyet sınavı yapılmaktadır. İlk olarak öğrenciler çoktan seçmeli testlerden oluşan Seviye Belirleme Sınavı’na girmek zorundadırlar. Bu sınavdan 65 puan ve üstü alan öğrenciler İngilizce Yeterlik Sınavı’na girebilirler. Sınavlarla ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir.

1. SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS)

v  SBS 28 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacaktır ve sınav süresi 60 dakikadır.

v  Sınav çoktan seçmeli test sorularından oluşmaktadır.

v  Cevaplandırılmayan soruların veya yanlış cevaplanan soruların puanlamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır.

v  Bu sınava girmeyen öğrenciler İYS’ye giremezler.

2. İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI (İYS)

Ø  İYS 30 Eylül Çarşamba günü yapılacaktır.

Ø  SBS’den 65 ve üstü puan alan öğrenciler bu sınava girebilirler.

Ø  Bu aşamada öğrencilerin farklı becerilerine dair yeterlilikleri ölçülecektir.

Ø  İYS’nin birinci bölümünü çoktan seçmeli sorulardan oluşan grammar ve vocabulary sorularından oluşmaktadır.

Ø  İkinci bölüm okuma ve anlamaya yönelik bilgileri ölçecek reading sorularından oluşmaktadır.

Ø  Üçüncü bölümde (writing) size verilen bir konuda yazma becerilerinizi ölçecek bir “yazma” sınavına gireceksiniz. Bu sınav klasik olacaktır.

Ø  Dördüncü bölümde (listening) ses dosyasındaki metin dinlenip sorulan sorulara cevap verilecektir.

Ø  Beşinci ve son bölümde konuşma becerilerinin ölçülebilmesi için interaktif bir şekilde çevrimiçi yapılması gereken “konuşma” sınavına gireceksiniz.

1.      Grammar- Vocabulary (Test) (HUZEM üzerinden yapılacak.)

2.      Reading (Test) (HUZEM üzerinden yapılacak.)

3.      Writing (Klasik Yazma Sınavı) (HUZEM üzerinden yapılacak.)

4.      Listening (Dinleme ve cevaplama /Test) (HUZEM üzerinden yapılacak.)

·         Toplam sınav süresi dinleme parçasını iki kez dinlemeniz için gerekli süre hesaplanarak belirlenmiştir. Bu sürede sorulan soruların cevaplanması gerekmektedir.

5. Speaking (Yüz yüze online/çevrimiçi ZOOM üzerinden yapılacak olan konuşma sınavı)

·         Zoom uygulaması üzerinden yüz yüze yapılacak olan sözlü sınavdır.

·         Sınav başlamadan önce internet bağlantınızın iyi olduğundan emin olunuz.

·         Sözlü sınav kayıt altına alınacaktır ve öğrencilerin kameralarını açık tutması gerekmektedir.

·         Sınava sizin yerinize başka birinin girdiğinin tespit edilmesi halinde sınavınız geçersiz sayılacaktır.

·         Sözlü sınav saati SBS sınavının sonucuna göre YDYO sayfamızdan yayınlanacaktır.

Sınav bölümlerinin saat aralığı aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Çevrimiçi Sınav Bölümleri

Saat aralığı

Puan

1. Dilbilgisi (Grammar &       Vocabulary)

09.30-10.30

2. Okuma (Reading)

10.45-11.45

ÖĞLEN ARASI

3.Yazma (Writing)

13.00-13.40

4.Dinleme (While Listening)

13.50- 14.20

5.Konuşma (Speaking)

14.30-

Sınavda başarılar dileriz...

Tercih Dönemi Danışma Hattı!
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün